Els últims dies

Des que naixem, estem predestinats a què a la nostra vida hi hagi molts “últims dies”. Hi ha molts tipus diferents d’últims dies, però m’he trobat que tots tenen algunes característiques més o menys similars.

Els últims dies costen. Costen d’assimilar. Els humans tenim una mentalitat rutinària tan incorporada que no veiem a venir el descarrilament dels esdeveniments pautats, encara que sabem que apareixeran, bàsicament perquè has decidit que així sigui.

Els últims dies sempre s’apropen, i no és ben bé segur que en siguis conscient al moment. Arriben. Passen. I quan l’últim dia dels últims dies ja ha passat, buidor. Allò ja s’ha acabat.

Durant els últims dies vols aprofitar i gaudir al màxim d’allò a què t’has dedicat o has conviscut durant molts mesos. Però no saps que fer, i plantejant que hauries de fer passen els segons, els minuts, les hores. No pots simplement seguir fent el que faries, cal fer alguna cosa més. Però, que? Un últim sopar, una última cervesa, una última xocada de mans. Però no cal dramatitzar: no és realment l’últim de la vida, és l’últim dels últims dies. Potser no té sentit. Res acaba i res comença. Tot acaba i tot comença. Llei de vida.

Els últims dies mai no són últims dies d’una cosa en concret. Normalment són últims dies de moltes coses. D’un cúmul de circumstàncies que t’avoquen a un final. D’una decisió pressa a consciència per canviar un rumb vital. Un següent pas inevitable d’una planificació. Són últims dies de rutines, de persones, de llocs i de certeses.

Els últims dies sempre precedeixen primers dies. El cicle de la vida. Primers dies d’una intensitat diferent i similar a parts iguals amb els últims dies. Són els primers dies de noves rutines, de noves persones, de nous llocs i d’incerteses.

I d’aquí a un temps, quan deixin d’existir els primers dies, tornarà la rutina.

Una rutina que, inevitablement, evocarà tard o d’hora cap a uns últims dies que encara no podem ni imaginar.

Pels últims dies, que tant ens fan pensar i ens ajuden a créixer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s