Diari personal de l’estenedor de roba MULIG

Dia 0

La veritat és que ja em sentia preparat per afrontar la meva primera experiència fora del gran magatzem on era reclòs des del meu naixement. Allà estava rodejat d’altres estenedors, tots iguals que jo, tots esperant l’oportunitat per fugir d’un lloc on no ets especial i recaure a una llar on tu ets únic i a més pots dur a terme la tasca per la qual has nascut: estendre roba.

Demà començo a ser útil a la casa d’una família que porta per cognom Gutiérrez.

Nervis.

Dia 1

El repartidor que m’ha portat fins a casa dels Gutiérrez no ha estat gaire amable amb mi. Durant el brusc trajecte fins al meu destí final, he patit un parell de contusions a una de les meves cames, claus per l’estabilitat de la roba la qual he d’aguantar. Al final, però, sembla que només ha estat un cop sense importància. Al ser dins d’una capsa, no puc veure fins si m’he fet algun

Sento que arribo a casa dels Gutiérrez tard, per un forat de la capsa veig que ja no és de dia. Espero ser obert amb tota la il·lusió del món però deuen estar cansats i em toca passar la nit dins la capsa.

Dia 2

Segueixo dins la capsa. Al matí m’han mogut i m’han posat a una habitació a les fosques. Tot i així, he pogut fer amics: un penjador SAMMANKOPPLA i una prestatgeria HYLLIS estan en la mateixa situació que jo. No entenem res: se’ns havia informat que un cop sortíssim de la botiga ja podríem ser útils i estar al servei dels nostres propietaris.

Dia 5

La situació comença a ser angoixant. No ens falta aire per respirar ja que no respirem, però… i si ens han segrestat? Com a mínim puc compartir les inquietuds amb la prestatgeria HYLLIS. El penjador SAMMANKOPPLA també hi és, però és força tímid i sembla que no li agrada xerrar gaire.

Sentim sorolls aguts i estranys que provenen de més enllà de la foscor. Preferim no fer hipòtesis.

Dia 8

ATENCIÓ. Ens han mogut. És de nit. Estem tots a una altra habitació. Demà us informo.

Dia 9

El dia d’avui sí que es pot dir que ha estat el meu debut a casa dels Gutiérrez. Ben d’hora al matí, una dona m’ha tret de la capsa. Tot i que li ha fet menys il·lusió de la que jo pensava.

De fet, molta menys: quan ha vist el que era, s’ha aixecat, li ha clavat una bufetada al qui suposo que era el seu marit i ha marxat plorant. Un nen petit de 8 anys era present a l’escena, tot i que no li ha fet gaire cas: estava jugant amb una joguina.

És 25 de desembre. No sé com no hi havíem caigut abans.

Dia 12

Des del dia 25 estic dreta a la mateixa habitació que la rentadora. Espero impacientment el meu moment.

Dia 14

Avui han encès la rentadora ben d’hora al matí. Sabia que arribava el meu debut a casa els Gutiérrez.

La rentadora ja estava acabada al matí però ningú hi ha pensat fins a la tarda a treure-la i estendre la roba sobre meu.

He de reconèixer que m’he endut una decepció al veure que jo no era l’únic estenedor de roba de la casa, n’hi ha un altre de vell al qui, de moment, tenen més confiança. A mi m’ha tocat la majoria de la roba interior.

Dia 34

Quina vergonya. Avui, el primer dia al qual el senyor Gutiérrez ha confiat en mi per tal d’assecar els pantalons texans, he cedit per l’excés de pes en un lateral i he caigut a terra.

He sentit com reia de fons el tímid penjador SAMMANKOPPLA.

Dia 65

Avui han tornat a confiar en mi pels texans. Ho ha fet la senyora Gutiérrez, aquest cop amb més calma i delicadesa de com ho va fer l’últim cop el senyor Gutiérrez.

He aguantat sense cap mena d’esforç.

No va ser culpa meva!

Dia 112

Després de més de 100 dies a aquesta llar, he començat a dubtar sobre la meva utilitat. Des de petit sempre havia volgut ser un estenedor de roba… però, i si estava equivocat? Ara ja és massa tard.

Dia 154

M’he vist obligat a suplir amb enginy l’avorriment que comporta aquesta espantosa rutina.  Que et posin roba humida a sobre constantment no em fa sentir especialment orgullosa així que m’he inventat jocs molt divertits. Per exemple, em distrec mirant quina és la primera peça de roba que queda eixuta, i li dono un premi tot i ser un objecte inanimat sense vida ni personalitat.

També em distrec imaginant que és el senyor Gutiérrez qui es posa les peces de roba de la senyora Gutiérrez, i viceversa.

Dia 156

Els jocs que em vaig inventar l’altre dia no eren tan divertits.

Dia 221

Quan ningú em veia, m’he mogut amb força per llençar un mitjó per la finestra.

Encara he rigut més quan li han posat la culpa a la rentadora.

Dia 281

Avui he tornat a caure, per segona vegada. Ha estat culpa de la criatura tot i que ell no ha confessat i es pensen que he caigut un altre cop per excés de pes de roba.

This is karma, bitches?

Dia 282

Estic preocupat. He sentit com el senyor Gutiérrez ha trucat a la meva fàbrica i ha preguntat quelcom sobre una garantia.

Per la seva reacció, he entès que no estic en garantia.

Dia 283

El senyor Gutiérrez ha embogit. Em considera l’origen de tots els seus mals. No m’havia adonat , però sembla que fa unes setmanes s’ha divorciat.

Ha tornat a trucar a la fàbrica dient que no em volia i, en tornar a rebre la negativa, ha penjat el telèfon i m’ha agredit. He caigut a terra. Llavors m’ha agafat amb violència i s’ha dirigit enèrgicament cap a la porta per on vaig entrar el primer dia.

Pel camí he vist a la meva vella amiga HYLLIS. Se la veia prou feliç aguantant un grapat de llibres d’autoajuda.

El senyor Gutiérrez ha baixat per les escales i m’ha deixat tirat al carrer. Ha tingut prou decència per deixar-me dret recolzat a un arbre.

És de nit i fa fred, però crec que me’n sortiré.

Dia 284

A primera hora del matí ha vingut un home amb un carro de supermercat. Sembla molt amic d’objectes de ferro que estan en la mateixa situació que jo.

Potser aquest és una bona oportunitat per un millor futur per mi com a estenedor

🙂

One thought on “Diari personal de l’estenedor de roba MULIG

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s