La teoria sexual d’en bo d’en Kamal

En aquests ambients per on rondo i amb les persones que comparteixen camí, no es difícil que sovint els temes de conversa estiguin envoltats de certa espiritualitat. Aquí me n’he donat compte que el budisme no és considerat una religió (de fet, pots ser cristià i budista sense cap problema). És una filosofia de vida. I d’entre les moltes maneres d’encarar una vida, i dels molts matisos, caminant pel mig del bosc en direcció al màgic i perdut temple de Narayanthan de Dhunkharka, el bo d’en Kamal (el local que ens guiava per mig d’aquesta jungla nepalí) ens va revelar la seva teoria sexual.

FOTO TEMPLE
El petit temple de Narayanthan (Dhunkharka), emboirat

De fet, en Kamal no és budista, sinó hinduista, però això és el menys important. Caminant i parlant sobre meditació i pràctiques hinduistes, li preguntem pel tantra. Ens respon, abans de res, que a Europa tenim una consideració sexual d’aquest concepte, quant de fet és una manera de viure, una filosofia que té com a objectiu final la realització (o il·luminació) d’un mateix. Però la conversa deriva inevitablement cap a conceptes sexuals. I és llavors quan en Kamal ens rebel·la que fa un parell de mesos ha decidit aplicar una teoria sexual que li havia explicat un guru aquest passat estiu: no tenir relacions sexuals.

FOTO EXCURSIÓ
Sense el Kamal, ens haguessim perdut entre tanta vegetació…

No tenir relacions sexuals per tal de canalitzar l’energia d’un mateix cap a altres coses més importants, com per exemple el treball a la terra. Abans de seguir amb els detalls que ens dona sobre aquesta teoria, recordar que en Kamal és casat i amb dos fills, i que viu amb la seva dona. Aclarit aquest punt, prosseguim analitzant la teoria sexual d’en bo d’en Kamal.

Diu que fa dos mesos que l’està duent a terme i que es sent millor. Tal com li va dir el gurú, guarda l’energia que “malgastava” tenint relacions amb la seva dona i la dedica al treball de la terra. Així, com si es tractes de posar i treure l’energia en un sac. Està convençut que aquesta energia anirà a parar a les plantacions que ell conrea i recull. A l’hora de recollir les verdures, aquestes estaran més bones, així que això beneficiarà a tota la família.

FOTO PAISATGE
El paisatge que presenta el bosc (on de tant en tant intuïm monos saltant per damunt nostre) és màgic. Sembla una jungla per on mai ningú hi ha caminat.

L’intentem rebatre, sense tampoc moltes ganes de convèncer-lo de res, perquè a aquestes alçades ja sabem que els nepalís són gent amb les idees fixes, tossuts i constants. D’aquesta gent que, quan es posa una cosa al cap, ningú li treu fins que ho aconsegueix. Li proposem que també podria considerar l’acte sexual com una manera de canalitzar l’energia i recarregar-se de vitalitat. Però ell diu que no, i ens torna a explicar el que li va explicar el guru, que ell nota millora en la seva vida i que ara que porta 2 mesos ho seguirà aplicant com a mínim 1 any per veure’n el resultats.

“Això devia ser una decisió de dos, no?” li preguntem fent referència a la seva dona. Ja podem intuir la resposta, però volem que ens ho digui ell. “No”, deixa anar, “és una decisió meva. Li vaig explicar a la meva dona i per això des d’aquell dia dormim en habitacions separades”.

I seguim caminant, parlant de tot i de res. Parem al cap d’una estona per descansar. Tots ens aturem, mirem l’entorn on som i gaudim. No cal obrir la boca per entendre que amb allò si que estem d’acord: tota la flora i fauna que ens envolta ens aporta aire nou, vitalitat i energia.

Amb que la gastem (o malgastem) després, ja és cosa nostra. Arribo a la conclusió que la qüestió està en dedicar-la en allò que ens omple i en aquelles persones que ens fan sentir bé. Sembla fàcil, eh? I jo em (us) pregunto: ho és?

FOTO FINAL DE GRUP
“Tots ens aturem, mirem l’entorn on som i gaudim. No cal obrir la boca per entendre que amb allò si que estem d’acord: tota la flora i fauna que ens envolta ens aporta aire nou, vitalitat i energia”

One thought on “La teoria sexual d’en bo d’en Kamal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s